7 Λόγοι για να Απολαύσετε το Χαλαρωτικό Μασάζ

Posted by on November 22, 2019

Η τέχνη του μασάζ για θεραπεία και χαλάρωση χρονολογείται από πολλές χιλιάδες χρόνια και εκτείνεται σε όλο σχεδόν τον αρχαίο πολιτισμό. Λίγο πολύ κάθε μέρος του σώματος μπορεί να ωφεληθεί με κάποιο τρόπο από ένα σωστό μασάζ. Φυσικά, οι τεχνικές του μασάζ στις μέρες μας ποικίλουν (για παράδειγμα, ταϊλανδέζικο μασάζ ή σουηδικό μασάζ) και μπορεί να διαφέρει από ήπιο έως έντονο, ανάλογα με ό,τι χρειάζεται η καθεμία από εμάς. Σήμερα θα σας μιλήσουμε για το πού ακριβώς μπορεί να σας βοηθήσει ένα απολαυστικό χαλαρωτικό μασάζ!

Το μασάζ χαλαρώνει το σώμα

Ακούγεται προφανές, αλλά ένα καλό μασάζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε τους σφιχτούς σας μυς, τη δυσκαμψία στις αρθρώσεις και τους τένοντες που πονούν. Και ποιος δεν χρειάζεται άλλωστε ένα χαλαρωτικό μασάζ; Οι κινήσεις του μασάζ βοηθούν όχι μόνο να διευκολυνθεί η ακαμψία με τη θερμότητα και τη χαλάρωση του σώματος, αλλά διεγείρει τη ροή του αίματος, η οποία φέρνει επιπλέον οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα μέρη εκείνα που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Το μασάζ διώχνει το άγχος

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από ένα απαλό μασάζ! Όσο πιο χαλαρή είσαστε τόσο λιγότερες ορμόνες του στρες απελευθερώνονται στο σώμα σας. Ιδιαίτερα όταν το μασάζ γίνεται στα επινεφρίδια. Στην πραγματικότητα, το μασάζ είναι τόσο αποτελεσματικό ώστε να μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη ρύθμιση της περιόδου σας, εάν έχει επηρεαστεί αρνητικά από πάρα πολύ άγχος.

Το μασάζ διώχνει την αϋπνία

Το μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα. Προφανώς, το μασάζ έχει την ικανότητα να χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Θεωρείται ότι μπορεί να μεταβάλλει τα κανονικά εγκεφαλικά κύματα βήτα και άλφα, τα οποία έχετε όταν είστε ξύπνια, σε κύματα δέλτα, τα οποία είναι παρόμοια με εκείνα του βαθύ ύπνου.

Το μασάζ κάνει καλό στο δέρμα

Το μασάζ στη ραχοκοκαλιά κάνει τους ιδρωτοποιούς αδένες πιο ενεργούς, αυτό έχει αποτοξινωτική δράση. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του μασάζ το δέρμα ανανεώνεται από την αύξηση της κυκλοφορίας, η οποία φέρνει τα θρεπτικά συστατικά των σμηγματογόνων αδένων στην επιφάνεια και έτσι το δέρμα γίνεται πιο μαλακό και πιο εύπλαστο. Ακόμα, απομακρύνει το νεκρό ανώτερο στρώμα του δέρματος, βελτιώνει την υφή του και μπορεί να σας δώσει ένα ωραίο υγιή και λαμπερό δέρμα.

Το μασάζ βελτιώνει την πέψη

Το σημαντικότερο όφελος του μασάζ στο πεπτικό σύστημα είναι ο τρόπος που διεγείρει την κυκλοφορία των τροφίμων μέσω της πεπτικής οδού. Ωστόσο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει το φούσκωμα, τη δυσκοιλιότητα και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).

Το μασάζ εμποδίζει την κατακράτηση υγρών

Το μασάζ είναι μια φανταστική μέθοδος για την επιτάχυνση της ροής της λέμφου που αποτοξινώνει τον οργανισμό και εμποδίζει την κατακράτηση υγρών. Δίνει επίσης μια ανάσα στο ανοσοποιητικό και στο αυτόνομο νευρικό σύστημα.

Το μασάζ βοηθά τους πνεύμονες

Το μασάζ σας βοηθά να αναπνέετε πιο εύκολα. Η διαδικασία του μασάζ στο στήθος, στην πλάτη και στο ανώτερο μέρος του σώματος βοηθά να χαλαρώσετε τους αναπνευστικούς μυς, οι οποίοι διευκολύνουν την αναπνοή. Η αύξηση στην κυκλοφορία του αίματος στους πνεύμονες βοηθά να μεταφερθούν θρεπτικά συστατικά και απελευθερώνει από το σώμα το διοξείδιο του άνθρακα. Αν υποφέρετε από δύσπνοια ή έχετε πρόβλημα με άσθμα ή βρογχίτιδα, θα πρέπει να κάνετε τακτικά μασάζ και να είσαστε σίγουρη ότι θα ωφεληθείτε…

My Massage
Υψηλάντου 18, Κολωνάκι
Τηλ: 6974429180

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *