Μασάζ στα Πόδια

Posted by on June 3, 2014

Aν σας συμβαίνει συχνά να γυρνάτε σπίτι σας έπειτα από μια κουραστική ημέρα με ορθοστασία και αναμονή στις ουρές και να διαπιστώνετε ότι τα πόδια σας είναι πρησμένα και κουρασμένα, τότε βρεθήκατε ίσως στις πιο ενδιαφέρουσες για εσάς σελίδες του περιοδικού! Tα πόδια μας είναι τα πιο ταλαιπωρημένα μέλη του σώματός μας, καθώς είναι τα πρώτα που υφίστανται την κούραση από τους καθημερινούς εξοντωτικούς ρυθμούς και δέχονται το βάρος ολόκληρου του σώματός μας. Mην ανησυχείτε, όμως, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για να ξεπρηστούν και να ανακουφιστούν.Ύστερα από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα, τα πόδια μας μπορεί να είναι πρησμένα και βαριά και αυτό συμβαίνει γιατί διαταράσσεται η ισορροπία των υγρών, τα οποία «λιμνάζουν» και προκαλούν το πρήξιμο. H ακινησία, η ορθοστασία, η ζέστη, αλλά και ορισμένα φάρμακα, όπως λ.χ. η κορτιζόνη ή το πολύ αλάτι στο φαγητό, μπορεί επίσης να ευθύνονται για τα πρησμένα πόδια σας. Ωστόσο, πολλές φορές η αιτία μπορεί να βρίσκεται σε πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως παθήσεις του κυκλοφορικού ή της καρδιάς, και για το λόγο αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευόμαστε γιατρό αν διαπιστώσουμε ότι τα πόδια μας πρήζονται χωρίς εμφανή αιτία, λ.χ. από ορθοστασία. Eπίσης, θα πρέπει να συμβουλευόμαστε το γιατρό σε κάθε περίπτωση που το πρήξιμο επιμένει και δεν υποχωρεί με τη δική μας φροντίδα.

Μασάζ ποδιών

Το μασάζ συντελεί στη μείωση της έντασης και του stress, απελευθερώνει το ενεργειακό μπλοκάρισμα, δημιουργεί ευλυγισία και ανακουφίζει από μυοσκελετικά προβλήματα. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, καθώς επιτυγχάνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της ενέργειας, οπότε το σώμα μας δουλεύει σε άμεση συνάρτηση με την ψυχική μας χαλαρή και υπέροχη πλέον διάθεση.

Μασάζ ποδιού και γάμπας

Τα πόδια μας είναι ένας μικρόκοσμος του σώματός μας. Περιέχουν χιλιάδες νεύρα (72.000 καταλήξεις νεύρων), τα οποία συνδέονται με κάθε όργανο του σώματος.
Ελευθερωθείτε από το άγχος και χαλαρώστε μέσω ενός ευεργετικού μασάζ στα πόδια και τις γάμπες, το οποίο μπορεί να κλείσει αρμονικά την θεραπευτική φροντίδα ποδιών.

Ενεργειακό μασάζ

Ένα ενεργειακό μασάζ στα σημεία ρεφλεξολογίας, διώχνει την συσσωρευμένη κούραση στα κάτω άκρα χαρίζοντας μια απίστευτη χαλάρωση και ενέργεια. Αυτό που επιτυγχάνει η μάλαξη των άκρων είναι να χαλαρώσει και να τονώσει ταυτόχρονα όλο το νευρικό σύστημα και τα όργανα του σώματος δρώντας σε αντανακλαστικά σημεία των πελμάτων.
Είναι μια πανάρχαια πρακτική που την βρίσκουμε στην αρχαία Ελλάδα αλλά και σε άλλους πολιτισμούς στον κόσμο. Η μάλαξη άκρων είναι μέρος του ολιστικού μασάζ και προτείνεται σε όλους για μια ψυχοσωματική ισορροπία και ευεξία.
Απολαύστε ένα σύντομο διάλειμμα από μια κουραστική μέρα.

2 Responses to Μασάζ στα Πόδια

  1. Ζαννη Ειρηνη

    Παρακαλώ επικοινωνιστε μαζί μου

    • admin

      Καλησπέρα, στη κεντρική σελίδα αναγράφεται τηλέφωνο επικοινωνίας. Ότι χρειαστείτε, στη διάθεση σας. Ευχαριστούμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *